Billeder i artikler

Fra wikivendsyssel


Fillister.jpg

Det er muligt at indsætte billeder i de artikler, man arbejder med. Man kan både bruge billeder, man selv har lagt ind i og billeder, andre har lagt ind i WikiVendsyssel. I Skrivevejledning under Billeder i WikiVendsyssel kan man læse hvordan man lægger egne billeder ind.

Hvis man Klikker på Billeder i Navigationsmenuen, kan man se de billeder, der allerede er lagt ind i WikiVendsyssel, samt de oplysninger der er om billederne og deres navne. Når man har valgt det billede, der skal indsættes i den artikel, man arbejder med, så finder man artiklen og klikker på feltet Redigér.

Det er lettest at indsætte billede i artikler, hvis man er oprettet som bruger i WikiVendsyssel, logget ind og har været inde under indstilling og klikket, de to Betafunktioner funktioner til under Redigering. Man kan læse om hvordan man gør dette i vejledningen log ind og Brugerindstilling.

Når man er logget ind og har fundet den artikel man vil indsætte et billedet i, så klikker man på Redigér feltet. Herefter kommer man til den side hvor man kan ændre i artiklen.

Ændringer.jpg
Den funktion man skal bruge til at indsætte billeder hedder Indlejret fil, det er det markerede ikon på det efterfølgende billede.

Toolbar2.jpg

Når man klikker på dette ikon, kommer denne dialog boks, som man skal udfylde for at indsætte billedet.Indsæt fil.jpg


Under filnavn skriver man, det navn som billedet hedder i WikiVendsyssel billedenavne kan ses ved at klikke på feltet Billeder under Navigation i menuen til venstre. Udover billedenavn skal man også skrive hvilket format billedet er i WikiVendsyssel er det enten .jpg eller .pdf. Man skal være opmærksom på at både navn og format skal skrives på præsis samme måde som i billedeoversigten.

Billedtekst, er den tekst man vil havde til at stå under billedet i den artikel, man arbejder med. Her bestemmer man helt selv.

Størrelse er hvor stort billede skal være i artiklen, her er man nød til at forsøge sig lidt frem.

Justering, her vælger man om billedet skal være til højre, venstre eller midt på siden.

Format, her vælger man om der skal være rammer omkring billedet.


Når man har udfyldt de forskellige spørgsmål, så klikker man på indsæt, og der skulle gerne komme en linje i den artikel man arbejder med, der kan se sådan her ud. [[Fil:Indsæt fil.jpg|300px|frameless|center|Billed tekst]]


Hvis man flytte billedet op eller ned i forhold til teksten i artiklen, kan man gøre det ved at flytte den linje op eller ned også ved hjælp af Forhåndsvisning finde frem til hvornår den står det rigtige sted.