Log ind og Bruger indstilling

Fra wikivendsyssel
Logind.JPG

Det er ikke nødvendigt at oprette sig som bruger i WikiVendsyssel, man kan sagtens læse og rette artikler, samt skrive nye uden at oprette sig.

Men der er nogle fordele ved at være bruger, først og fremmest skal man være oprettet som bruger og logget på, for at kunne ligge egne billeder ind i WikiVendsyssel. Derudover er der også en række andre funktioner som kun brugere kan benytte.

Log ind

Denne vejledning skulle gerne vise, hvordan man opretter sig som bruger, og vise hvordan man laver de brugerindstillinger, vi vil anbefale. Først og fremmest klikker man på Log på feltet, der findes øverst i højre hjørne.


Derefter kommer man til en side, der ligner det efterfølgende billede.


Opretkonto.JPG


Hvis man allerede har oprettet sig som bruger, kan man her skrive sit brugernavn og sin adgangskode og klikke på feltet Log på. Hvis man derimod ikke er oprettet, skal man klikke på den blå skrift, hvor der står Opret en ny brugerkonto. Så kommer man til en side med et skema, man skal udfylde. Skulle man havde glemt sine login oplysninger, så skal man klikke på på den blå tekst, hvor der står Har du glemt dine login oplysninger?. Så kommer man til en side, der vil forsøge at hjælpe en med det problem.Opretkonto2.JPG


Når man opretter sig som bruger, skal man skrive et brugernavn og en adgangskode. Der er frit valgt til begge. Så kan man skrive sin email, så kan andre brugere skrive til en, og man kan få tilsendt et nyt kodeord, hvis det skulle blive nødvendigt. Derudover kan man skrive sit rigtige navn. Det er ikke nødvendigt og helt frivilligt. Når det er udfyldt, klikker man på feltet Opret en ny brugerkonto.


Så skulle der meget gerne komme et billede, der ligner følgende billede. Det betyder, at man er oprettet som bruger i WikiVendsyssel. Herfra har man mulighed for at gå til Forsiden eller til sine WikiVendsyssel indstillinger. Hvis man vil redigére i artikler, vil vi anbefale, at man ændrer sine indstillinger. Det er selvfølgelig helt frivilligt, og man kan altid ændre dem tilbage. Men i tilfælde af at man gerne vil ændre dem, så klikker man på WikiVendsyssel indstilling.


Velkommen.JPGBruger indstilinger

Indstillinger.JPG

Der er en lang række indstillinger, man kan ændre, og det anbefales, at man afprøver dem efterhånden, for at finde de indstillinger der passer en bedst. Men den indstilling vi synes, man skal ændre i første omgang, finder man ved at klikke på Redigering.


Indstillinger2.JPG


Herunder finder man endnu en lang række valgmuligheder. Dem vi leder efter findes under Betafunktioner. Hvis man klikker på de to tomme firkanter, så der kommer flueben i dem og derefter klikker på Gem indstillinger nederst til venstre, så er man klar til at bruge WikiVendsyssel og kan gå til forsiden ved at klikke på forside i Navigationsmenuen til venstre.