Skabeloner

Fra wikivendsyssel

Når man skriver artikler vil man næsten altid på et eller andet tidspunkt komme ud for at, at skulle skrive de samme oplysninger flere gange, eksempelvis i forbindelse med litteraturhenvisninger eller hvis man vil skrive flere artikler, der har samme opbygning.


Så kan det være en fordel at benytte sig af såkaldte skabeloner. Skabeloner gør det muligt at indsætte en bestemt tekstblok i den artikel, man arbejder med blot ved at skrive {{ }} omkring navnet på den skabelon, man ønsker at benytte.


Der er allerede lavet en række skabeloner, der kan benyttes og ellers er det muligt at ønske nye skabeloner. Dette gøres ved at skrive til en teknisk administrator. Derudover er det også muligt at lave sine egne skabeloner. Dette kan man gøre ved at skrive navnet på den skabelon, man vil oprette, når man arbejder med en artikel, og sætte {{ }} omkring navnet. Herefter gemmer man og åbner for redigering igen, så skulle der gerne være en rød skabelon med det navn, man har valgt. Denne kan man så klikke på og oprette.


Selve skabelonen skrives på samme måde, som når man skriver artikler, hvilket vil sige man kan lave henvisninger til andre artikler, skrive en tekst osv. En god idé er at åbne nogle af de andre skabeloner i WikiVensyssel og se, hvordan de er lavet.

Liste over skabeloner i WikiVendsyssel