Kategorisering af artikler

Fra wikivendsyssel
Navigation.JPG

Når man skriver en artikel er det en rigtig god idé at kategorisere den. Derved bliver det muligt at finde artiklen ved hjælp af kategori oversigten i Navigationsmenuen til venstre.

Der skulle gerne være en eller flere hoved- og underkategorier, der passer til den artikel, man arbejder med. Det er vigtigt at kategorisere en artikel i alle de kategorier, den passer i. Man kan se et eksempel på en artikel der passer til flere kategorier her, hvis man trykker på rediger kan man se, hvordan kategoriseringen er lavet.


Hvis man er i tvivl om, hvilken kategori man skal vælge, eller der ikke er nogen kategori, der passer til artiklen, så bruger man den kategori der hedder andet.

Så hvis man skriver en artikel om Hjørring Kirkegård, ville man kunne vælge den hovedkategori, der hedder Lokaliteter og underkategorien Kirker og Klostre, eller underkategorien Andre Lokaliteter, hvis man ikke synes der er nogle kategorier, der passer til en kirkegård.


Kategorier.jpg

Når man har bestemt hvilken kategori, der passer til den artikel, man arbejder med. Så skal man rent praktisk kategorisere artiklen. Dette gøres ved øverst eller nederst i artiklen at skrive [[Kategori: ]] og så skrive den kategori, man synes der passer til artiklen. Så i tilfældet med Hjørring Kirkegård ville man skulle skrive [[Kategori:Lokalititeter]] og [[Kategori:Kirker og Klostre]] eller [[Kategori:Andre Lokaliteter]]
Artikler bliver som udgangspunkt registreret alfabetisk i kategorierne efter det første ord i titlen, hvis man vil ændre dette så eksempelvis personer kan blive registreret under deres efternavn. så tilføjer man et | og det bogstav artiklen skal registreres under.

Personer.jpg

Så hvis man ville registrere artiklen om Hjørring Kirkegård under K, så ville man skrive det således [[kategori:Lokaliteter|K]]


Husk de to [[ ]] omkring den kategori man vælger. De skrives ved at holde Alt Gr, nede og trykke på 8 for [ og 9 for ], og | skrives ved at holde Alt GR nede og trykke på tasten med |.