Henvisninger i artikler

Fra wikivendsyssel

Henvisninger eller links er en af de helt centrale funktioner i artiklerne, det er dem der gør det muligt at klikke sig videre fra en artikel til en anden artikel eller til en anden hjemmeside.

Der er overordnet 2 slags henvisninger: De interne og de eksterne, de eksterne er dem der fører til sider uden for WikiVendsyssel, det kan være til artikler i andre wikier som wikipedia eller til helt andre hjemmesider.

De interne henvisninger fører til andre artikler i WikiVendsyssel. Det er muligt at lave henvisninger til artikler, der ikke er skrevet endnu. Så kommer henvisningen til at stå med rød skrift, og hvis man klikker på den, er det muligt at oprette den pågældende artikel. Hvis henvisningen fører til en artikel, der allerede er skrevet, så er henvisningen skrevet med blå skrift.

Henvisninger kan oprettes ved at klikke på kæden i den blå menulinjen i artiklens redigeringside.

Toolbar3.jpg

Henvisning.jpg

Så kommer der følgende boks frem, som skal udfyldes, under Artikeltitel skal man skrive titlen på den Wikivendsyssel artikel eller hjemmeside, man vil henvise til.Under Henvisningstekst, skriver man det eller de ord, der skal stå i ens artikel.


Så hvis jeg eksempelvis lave en henvisning til en artikel i WikiVendsyssel kunne jeg skrive Østergade, Hjørring, så ville det man skriver i Henvisningsteksten stå med blåt og hvis man klikke på det, ville man komme til artiklen om Østergade, Hjørring.


Hvis jeg derimod ville lave en henvisning ud af WikiVendsyssel, det kan være til en artikel i Wikipedia eller til en hjemmeside, så kunne man eksempelvis skrive www.vhm.dk under Artikeltitel. Så ville der komme en henvisning til hjemmesiden www.vhm.dk, når man lave de eksterne henvisninger, så er det vigtigt at man skrive hele adressen hen til den side man vil lave en henvisning til.