Ernst Boe (1915 - 2002)

Fra wikivendsyssel
Person oplysninger
Navn Ernst Boe
Født: 1915
Død: 2002
Erhverv: landinspektør

Ernst Boe blev født i København i 1915. Han var søn af Kgl. Operasanger Lars Boe. Han blev uddannet ved Den kongelige Veterinær og Landbohøjskole som landinspektør. Som 23-årig kom han til Hjørring i 1938, og tre år efter blev han kompagnon med landinspektør A. L. Birk og blev medejer af Birk & Boe I/S. Et firma han virkede i frem til 1978.


Det Ernst Boe huskes for, er han store engagement indenfor kulturlivet. Han var i flere år formand for Forsøgsscenen, i dag Amatørscenen Vendsyssel, og i flere år var han formand for Hjørring Teater. I 1983 stod han bag oprettelsen af Vendsyssel Teater, og var i 1993 med til at starte en støtteforening for teateret. Fra 1945 til 1980 var han medlem af Hjørring Kvartetten. Han var formand for Vendsyssel historiske Museum fra 1978-1990.


Ernst Boe var initiativtager til anlæggelsen af Hjørring Friluftsteater i 1944, Feriebyen Skallerup Klit i 1948, Folkeparken under besættelsen, Skihopbakken i Hjørring ligeledes under besættelsen og endelig urnehaven på Hjørring Kirkegård.


I en årrække var Ernst Boe sekretariatsleder for Fredningsplanudvalget i Hjørring og Thisted amter. Hans indsats gjorde, at fredningsplanlægningen i landsdelen blev et forbillede for andre egne af landet. Derudover var han medstifter af Vendsyssel Vand- og pumpelaug.


Der er rejst en mindesten til ære for Ernst Boe i Sct. Knuds kilde i Hjørring.

Forfatteren af bogen "Man kan da stadig opleve eventyr!"