Aftenhøjskole i Vrensted Forsamlingshus i 1945

Fra wikivendsyssel

I de små samfund arrangerede man mange ting for borgerne. Omkring 1940 arrangerede man i Vrensted forsamlingshus Aftenhøjskole, med oplysende aftenskoleundervisning hvor man bød på foredrag om mange dagligdags aktuelle emner. Her er en indkaldelse til en sæsons forskellige emner.

Indbydelse til aftenhøjskole ca. 1945

I Vrensted blev etableret en Ungdomsforening som var et stort samlings punkt gennem mange år. Der var foredragsaftener, sangaftner, underholdning,filmforestillinger, man spillede deletant /skuespil, man arrangerede juletræs fester m.m. Gennem en lang periode blev der månedligt arrangeret bal/dans med kendte orkestre fra landsdelens. Disser baller var kendt af alle ide små bysamfund rundt omkring. De startede normalt ved 20 tiden og sluttede kl. 01,00. Ofte kom folk dog først senere og derfor begyndte man at arrangere midnatsballer som startede kl. 22,00 og sluttede kl. 3,00. Så var det muligt at få morgenbrød med hjem fra bageren. Jeg tror helt bestemt at bageren Brødrene Bedholm i Vrensted nød det, som et afbræk i dagligdagen, når de unge mennesker kom i bageriet søndag morgen.

Ballerne blev arrangeret af de forskellige foreninger i omegnsbyerne på skift hver lørdag så der ikke blev sammenfald. Det var noget ungdommen kunne lide. .Der blev stiftet mange bekendtskaber på denne måde og mange gange resulterede det jo også i at folk på sigt fandt sammen og stiftede familie.

Der blevet også etableret en Ungdomsskole i Vrensted-Thise Kommune, som holdt til på den nye Skole i Vrensted:

Vrensted-Thise kommunes Ungdomsskole
Vrensted-Thise kommunes Ungdomsskole2.jpg

Vrensted historier og fortællinger er skrevet af Jens Otto Madsen

Alfabetisk oversigt med Vrensted historier og fortællinger i WikiVendsyssel

De kan også læses på Slægter fra Vendsyssel, derudover kan man læse mere om Vrensted på vrensted-lokalhistorie.dk http://www.logy.dk/facebook/aftenskole-i-vrensted-forsamlingshus-m-m/

<fblike/>